Barometer Tweede Kamerverkiezingen

Halverwege maart 2021 staan de landelijke verkiezingen gepland en mogen inwoners vanaf 18 jaar hun stem uitbrengen voor een nieuwe Tweede Kamer. Naar aanleiding hiervan zijn onderzoeksbureau Toponderzoek en De Limburger op 3 februari 2021 een onderzoek in Limburg gestart naar de Tweede Kamerverkiezingen. Vragen die in dit onderzoek centraal staan: Welke aspecten en welke onderwerpen zijn voor jou het meest van belang bij jouw stemkeuze? Waar haal jij informatie vandaan om je stemkeuze te bepalen? In hoeverre ben je betrokken bij de eigen gemeente? In hoeverre heb je vertrouwen in de landelijke en lokale politici?
 

Het doel van dit onderzoek is om meer inzicht te verkrijgen in de stemkeuze van inwoners tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Als je op de knop ‘Open de rapportage’ klikt dan wordt de rapportage Tweede Kamerverkiezingen in Limburg geopend in een nieuw venster.

Open de rapportage

Tweede Kamerverkiezingen buiten Limburg

Ook buiten Limburg zijn er gemeenten geïnteresseerd in de eerste Raadpleger van 2021. Wat is de kijk van de burgers op de huidige politieke situatie en hoe betrokken voelen de burgers zich bij de lokale politiek? Dit en meer is gevraagd aan een groot aantal deelnemende gemeenten.

De resultaten van de Raadpleger zijn waardevol voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021. Kortom, de mening van de burger telt!

Zie hieronder de tabel voor alle deelnemende gemeenten. Door op de gemeentenaam te klikken wordt de rapportage geopend.

 

AstenBernhezeEtten-LeurGeldrop-MierloGoeree-Overflakkee
HellevoetsluisHelmondHoogeveenLaarbeekLand van Cuijk
LansingerlandLeidschendam-VoorburgNeder-BetuweNissewaard Oss
Pijnacker-NootdorpSomerenSon en BreugelUdenVeghel
VijfheerenlandenZoetermeer