Barometer Duurzaamheid

Vier keer per jaar voert onderzoeksbureau Toponderzoek een Raadpleger uit rondom maatschappelijke vraagstukken. Onderliggend de Raadpleger Duurzaamheid.

Steeds meer inwoners en gemeenten zijn actiever bezig met het thema duurzaamheid. Onderzoeksbureau Toponderzoek is benieuwd naar hun mening hierover. 

Door de stijging van de temperatuur op aarde verandert het klimaat. Elke gemeente krijgt te maken met deze gevolgen, zoals extreme droogte, wateroverlast en extreme hitte. Wat merkt u van de klimaatverandering?

Het thema duurzaamheid is veelomvattend. Leden van de Tip-burgerpanels spreken zich niet alleen uit over klimaatverandering, maar geven ook hun mening over duurzame energiebronnen en het klimaatprobleem. Ook is gevraagd of naar hun energiebesparende activiteiten. Bijvoorbeeld om hun woning duurzamer te maken, zoals het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp of het isoleren van de woning.

De onderzoeksresultaten zijn hieronder, weergegeven. Klik op de infographic om deze te vergroten. Voor de gehele rapportages, klik op  de knop daaronder.

TipLimburg.png

Bekijk rapportage

TipBernheze.png

Bekijk rapportage

TipEtten-Leur.png

Bekijk rapportage

TipHoogeveen.png

Bekijk rapportage

TipZoetermeer.png

Bekijk rapportage