Barometer Coronavirus

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus, ook wel SARS-CoV-2 genoemd. Het virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken, een besmettelijke luchtweginfectie bij de mens. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten, meld het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Het virus grijpt snel om zich heen. Daar waar het in december 2019 een ver-van-mijn-bed-show leek, werd in februari 2020 de eerste besmetting in Nederland vastgesteld. Zowel Nederland als overige landen op de wereld zijn bezig met maatregelen te treffen om de verspreiding van het virus zo minimaal mogelijk te houden.

Onderzoeken onder Tip-Burgerpanels

Sinds begin maart raadpleegt Invior haar Tip-Burgerpanelleden middels een korte vragenlijst van circa 10 vragen over het coronavirus. Maakt men zich zorgen over de komst van het virus? Welke maatregelen neemt men zelf ter voorkoming van het virus? Vindt men dat ze voldoende geïnformeerd zijn over de getroffen maatregelen en de klachten van het virus? Wat kan volgens u bijdragen aan het stoppen van verdere verspreiding van het virus?

Antwoorden op bovenstaande vragen zijn vanaf begin maart gesteld aan de respondenten van onderstaande Tip-Burgerpanels. Benieuwd naar de resultaten per regio? Klik dan op één van de gemeente of regionamen in de tabel hieronder.

AstenHellevoetsluisNissewaardUden
BernhezeHoogeveenPijnacker-NootdorpVeghel
BoxtelLaarbeekSint-OedenrodeWaddinxveen
Etten-LeurLand van CuijkSomerenZoetermeer
Geldrop-MierloLansingerlandSon en BreugelZuidplas
Goeree-OverflakkeeLeidschendam-VoorburgTexel 

2e metingen

Pijnacker-NootdorpLansingerland
pexels-photo-3970331.jpeg