Wat is een Tip-Burgerpanel?

24-01-2023

Wat is een Tip-Burgerpanel?

Een Tip-burgerpanel is een raadgevend burgerpanel, waarbij inwoners desgevraagd hun ideeën delen over actuele onderwerpen in hun directe leefomgeving. De betrokken deelnemers geven raad en adviezen, waardoor beleidsmakers en -bepalers weten wat er speelt in de lokale samenleving. 

Alle inwoners van 16 jaar en ouder kunnen deelnemen aan het Tip-Burgerpanel in zijn/haar gemeente. Na inschrijving krijg je periodiek een digitale vragenlijst toegestuurd met actuele onderwerpen die spelen in jouw gemeente. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.

In totaal bezitten wij 346 Tip-Burgepanels, in 346 gemeenten. TipNederland is de verzamelterm voor al onze Tip-Burgerpanels. Ben je opzoek naar het Tip-Burgerpanel in jouw gemeente? Zoek dan naar Tip[jouw gemeente], bijvoorbeeld TipHorstaandeMaas of zoek via onze interactieve kaart.  

Waarom meedoen?
Door mee te doen met het Tip-Burgerpanel in jouw gemeente kun jij anoniem meedenken en meepraten over interessante onderwerpen die spelen. Deelname aan het Tip-Burgerpanel is een eenvoudige en snelle manier om te laten weten hoe jij denkt over vraagstukken in de gemeente. Maak jouw omgeving mooier door deel te nemen aan raadplegingen over bijvoorbeeld het groenbeleid, het afvalbeleid of evenementen. 

Wat gebeurt er met de resultaten?
Afhankelijk van het onderzoek zijn de resultaten terug te lezen op de pagina ‘onderzoeksresultaten’ op de website van het desbetreffende Tip-Burgerpanel. Daarnaast ontvang je de resultaten in je mailbox. 

Alle resultaten worden anoniem verwerkt en zijn niet te herleiden naar een persoon. Wij, Invior, zijn aangesloten bij Data & Insights Network, wij hanteren bij al onze onderzoeken de gedragscode van Onderzoek en Statistiek.

Heb je vragen over onze Tip-Burgerpanels? Bekijk dan eens onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Terug naar het nieuwsoverzicht