27-10-2017

Topper in het vak: Marco Delissen

Vaker stellen we 7 vragen aan een topper van dat vakgebied. We vragen wie ze zijn, wat ze doen en wat hun meningen zijn over bepaalde dingen.
Met deze keer Marco Delissen aan het woord. Organisator van de Hiltho Horst.

1. Als mensen Marco Delissen moeten beschrijven in 3 kernwoorden. Welke kernwoorden zouden dat zijn?

  • Organisatorisch prima
  • Zachtmoedig en rechtvaardig
  • Klant is koning

2. Wat maakt je een topper in je vak? Als er één les is die je wil meegeven aan iemand in jouw vakgebied, wat zou dat zijn?

De wensen van de klant moeten centraal staan. Ik probeer altijd op de stoel van de klant te gaan zitten om te kijken wat er verbeterd kan worden en waar mensen tevreden over zijn. Hierdoor zie je wat het beste werkt

3. Wat is het belangrijkste advies wat je van een ander gekregen hebt, en van wie is dit afkomstig?

Dit is een erg lastige vraag.

Blijf altijd je doel nastreven, laat je niet afleiden door mensen die negatieve dingen roepen langs de kant. Ga door op de weg die je bent ingeslagen, laat je niet zomaar afleiden.

4. Is je huidige baan, de wenselijke baan?

Ik heb twee passies, de eerste is het organiseren van een grote beurs zoals de Hiltho.

Mijn andere passie is het rijden van vrachtwagen. Ik zorg voor afwisseling, want jaar in jaar uit een beurs zoals deze organiseren is niet te doen. De baan zou wel makkelijker zijn wanneer er een assistent bij komt in de toekomst. Nu ben ik de enige persoon die alles weet, dus alles komt uiteindelijk ook op mij aan. Wanneer er nog iemand rond zou lopen die ook alles weet zou dat makkelijker zijn.

5. Geef je wel eens een opdracht voor (overheids/markt) onderzoek? Zo ja welke?

Ja zeker, marktonderzoek. Zoals ik al zei, je komt pas te weten wat de klant wil wanneer je op de stoel van de klant gaat zitten.

Drie jaar geleden tijden de vorige Hiltho heb ik ook een onderzoek laten doen door jullie, om te kijken wat men van de Hiltho vond en wat we konden verbeteren

6. Welke verandering bij de overheid zou naar jouw mening een positiever beeld geven?

Wanneer de overheid dichter bij de bedrijven zou staan. Men moet meer open staan voor bedrijven en men moet meer denken in de vorm van kansen in plaats van belemmeringen. Dit doe ik zelf ook, ik probeer overal mogelijkheden en kansen in te zien.

Wanneer een bedrijf komt dat iets wil wat nog nooit is gedaan op de beurs, dan zal ik dat nooit gelijk afkeuren. Maar zal ik gaan kijken hoe we dat, en of we dat kunnen realiseren. Bij de overheid houdt men teveel vast aan de regeltjes die zorgen voor belemmeringen van soms hele mooie ideeën en kansen.

7. Met de kennis van nu, bij welk vak op school had je beter op moeten letten?

In de klas was ik altijd een nette leerling, maar ik had in het algemeen gewoon meer moeten doen. In plaats van de MAVO en MEO had ik meer mijn best moeten doen en gewoon de HAVO en HEO moeten halen.

Terug naar het nieuwsoverzicht