30-03-2018

Topper in het vak: Asha Narain

Regelmatig stellen we 7 vragen aan een topper van in een vakgebied. We vragen wie ze zijn, wat ze doen en wat hun meningen zijn over bepaalde dingen. Met deze keer Asha Narain aan het woord. Asha is uitgevend hoofdredacteur bij Publiek Denken, uitgeverij voor het openbaar bestuur. Naast een kwartaalmagazine geven zij ook e-zines uit, organiseren ze dialoogtafels en de verkiezing Publiek Denken Top 100, beste ambtenaar.

Als mensen Asha moeten beschrijven in 3 kernwoorden. Welke kernwoorden zouden dat zijn?

  • Doelgericht
  • Humoristisch
  • Creatief

Wat maakt je een topper in je vak? Als er één les is die u wilt meegeven aan iemand in uw vakgebied, wat zou dat zijn?

Drie jaar geleden ben ik mijn eigen uitgeverij Publiek Denken begonnen. De economie lag nog steeds op zijn gat dus dat was niet zonder risisco’s. Maar ik heb mijn droom gevolgd en doorgezet.  Dat zou mijn les aan een ander zijn.

Wat is het belangrijkste advies wat je van een ander gekregen hebt, en van wie is dit afkomstig?

In eerste instantie was ik alleen uitgever van Publiek Denken. Door omstandigheden heb ik ook de functie van hoofdredacteur op me moeten nemen. Ik twijfelde in het begin of ik wel over de juiste capaciteiten beschikte. Mijn collega zei: doe het nou maar, je kunt het! En dat is gebleken: we maken content die grote relevantie heeft voor onze doelgroep: de mensen werkzaam in het openbaar bestuur.

Is je huidige baan, de wenselijke baan?

Absoluut. De combinatie van bladen maken en ze aan de man brengen ligt me goed. Ik werk samen met een klein team van leuke collega’s. Naast hard werken, hebben we ook veel lol samen. Ideale combinatie, nietwaar?

Geef je wel eens een opdracht voor (overheids/markt)onderzoek? Zo ja welke?

Elk nummer van Publiek Denken heeft een thema. De komende editie gaat bijvoorbeeld over horizontale mobiliteit. Bij elk thema laten we onderzoek uitvoeren waarvan we verslag doen in het magazine Publiek Denken.

Welke verandering bij de overheid zou naar jouw mening positiever beeld geven?

Bij de overheid werken mensen met toewijding en doorzettingsvermogen aan de maatschappelijke opgave. Soms zou het alleen wat sneller kunnen.

Met de kennis van nu, bij welk vak op school had je beter op moeten letten?

Ik was vroeger een echte nerd, ik had alleen maar goede cijfers. Toen al was ik blijkbaar gedreven en gefocust op goede resultaten.

Terug naar het nieuwsoverzicht