Toponderzoek/Invior tien jaar, ga je met ons mee terug in de tijd?

08-06-2021

Toponderzoek/Invior tien jaar, ga je met ons mee terug in de tijd?

Invior (voorheen Toponderzoek) bestaat sinds vijf mei 2021 alweer tien jaar en dit mag gevierd worden!

Om deze reden zijn de medewerkers van Invior terug de tijd ingegaan om te kijken naar alle leuke herinneringen die zij bij Invior hebben mogen meemaken. Alle medewerkers, inclusief de toptalenten (stagiaires), hebben een verhaal geschreven over hun persoonlijke leukste herinnering bij Invior .

Benieuwd naar deze verhalen? Vandaag is Martijn toegevoegd en dit betekent dat dit alweer de laatste is van alle verhalen. Dus zorg ervoor dat je vandaag nog alle verhalen leest!

Martijn:

Op 26 november 2018 organiseerden we in drie stadions in Limburg de Burgertop Limburg. De collega’s van Invior waren verspreid over de stadions. Terwijl we van oudsher een onderzoeksbureau zijn, werden we op deze dag getorpedeerd tot (uitvoerende) dagorganisator. En die zagen we niet aankomen, want daarvoor waren we niet ‘ingevlogen’. We waren de onderzoekers. Op die dag kregen we bevestigd dat alleen de dialoog kan worden gevormd, als we als organisatie niet alleen informatie ophalen, maar vooral ook mensen activeren om mee te doen. Onderzoek+participatie.

Waarom een leuke herinnering? Omdat we op dat moment bevestigd kregen dat we als organisatie veeeeeel meer kunnen, dan vragenlijsten opstellen…

Daarnaast kijk ik met trots terug op ons team, dat me steeds weer weet te verbazen in kennis, kunde en gezelligheid. Zo zijn de wekelijkse check-ins (met happyness score) mooie momenten om mee te maken – naast de periodieke informele bijeenkomsten.

Valerie:

‘Mijn leukste herinneringen zijn de teamuitjes bij Invior. Natuurlijk is de werksfeer ook heel fijn, maar elkaar op een informele wijze leren kennen; altijd leuk.

We worden geregeld opgetrommeld om samen leuke activiteiten te ondernemen. Zo zijn we al eens wezen lunchen, doen we regelmatig ons kennisniveau testen met een quiz, is er een jaarlijkse barbecue en toveren we ons jaarlijks om tot een animatieteam, in de vorm van Sinterklaas en zwarte piet. Tijdens deze activiteiten wordt er altijd gelachen, gegeten en gedronken. Kortom, een en al gezelligheid.’

Jorn:

Hierbij een kort verhaaltje over mijn leukste herinneringen aan Invior tot nu toe.

In mijn korte tijd bij Invior heb ik toch al veel mogen doen en meemaken. vanaf de eerste dag werd ik meteen heel erg warm ontvangen door alle medewerkers van Invior. Wat altijd super leuk en gezellig is dat zijn de wandelingen tussen de middag. Even weg van je laptop, even je hoofd leeg maken. Lekker in het zonnetje een wandeling maken en over van alles praten.

Op donderdag 11 maart kregen we het geniale idee om tussen de middag friet te bestellen. Dit is natuurlijk een herinnering die me ook bijstaat.

Maar toch de mooiste herinneringen van Invior voor mij dat zijn de vrijdagmiddag borrels. Pingpongen onder het genot van een Radler en een zak chips om zo het weekend te vieren.

Jos:

Omdat ik pas enkele maanden werkzaam ben bij Invior, heb ik nog geen herinneringen die ver teruggaan. Mijn leukste herinnering ligt daarom ook niet in een ver (en grijs) verleden. Ik vind het vooral leuk om te zien dat er een team staat dat oog heeft voor elkaar, elkaar altijd wil helpen en het ook écht belangrijk vindt dat iedereen zich senang voelt. Dit klinkt voor sommigen wellicht als een open deur, maar voor mij was het echt een openbaring.

Djindji:

Mijn leukste herinnering aan Invior heeft betrekking tot mijn stageopdracht. Hier mocht ik namelijk een brainstormsessie voor leiden en houden met het hele salesteam en de communicatieafdeling. Dit was nog volledig nieuw voor mij. Net voor de brainstormsessie gingen we met het hele team naar het nieuwe pand kijken dat nog volledig in de bouw was. Dit was heel erg gezellig, want voor bijna iedereen was dit de eerste keer dat we echt naar binnen konden in het pand om alvast een voorproefje te nemen.

Ik ging iets eerder naar huis dan de rest van het team zodat ik de brainstormsessie nog een laatste keer goed kon voorbereiden (tafels goed zetten, formulieren plaatsen, et cetera). Op begeven moment kwamen de andere medewerkers enthousiast, maar een beetje ongeconcentreerd terug van het nieuwe pand. Om deze reden zijn we de brainstormsessie begonnen met het spelletje genaamd: Krantenmeppertje. Dit was heel erg leuk om te zien, omdat iedereen goed en leuk meedeed en ook echt plezier beleefde. Na afloop van het spel was iedereen weer energiek en klaar om te beginnen met de brainstormsessie.

De brainstormsessie verliep heel erg goed, ondanks dat dit mijn eerste keer was dat ik een brainstormsessie had geleid. Iedereen in de brainstormsessie deed goed mee en liet goed van zich horen. Hierdoor kwamen er leuke en interessante resultaten uit de sessie, zoals bijvoorbeeld het plan om zelf netwerkevenementen te gaan organiseren.

Kort gezegd, ik vond de brainstormsessie heel leuk om te houden en ik was ook erg tevreden met de resultaten van de sessie. Daarnaast was het fijn om te zien dat de rest van de deelnemers de brainstormsessie ook leuk vonden en zelfs het plan kregen om brainstormsessies vaker in te gaan zetten bij vraagstukken :D.

Steven:

Nu ik zo’n 2,5 jaar deel uitmaak van het team van Invior heb ik best een aantal leuke herinneringen opgedaan. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van alle Facebookpagina’s van de afzonderlijke Tip-Burgerpanels. Dit kwam voort uit mijn stageopdracht in 2018. Een andere herinnering is het updaten van de database van Overheid in Nederland na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Op deze manier maken we de overheid zichtbaar, waar ze onzichtbaar lijken te zijn.

Kijkende naar projecten, komen de projecten zoals Burgertop Limburg, de eerste Raadpleger en de Staat van het Bestuur in me op.

Mijn leukste herinneringen trekken zich uit over de afgelopen twee jaar, maar ook naar de toekomst. Dit zijn namelijk de kleine ‘Quality of Life’, maar ook de grote verbeteringen, wat het werk makkelijker, maar ook leuker maakt.

Naast deze werk gerelateerde herinneringen, blijven de spontane uitjes, conversaties en lachmomenten me ook bij.

En de komende jaren?

Ik hoop dat Invior in elke gemeente in Nederland minimaal 100 mensen als Panellid heeft. Dit betekent dus ook dat we landelijk zijn gegaan.

Daarnaast hoop ik het enquête systeem verder uit te kunnen breiden en verbeteringen aan te kunnen brengen in de rapportages.

Jules:

Ik loop nu 10 weken stage bij Invior. In die 10 weken heb ik al vele leuke dingen meegemaakt, waaronder natuurlijk de stage in het algemeen, maar ook de middagwandelingen zijn altijd erg gezellig. Als ik een “Leukste herinnering” in de vorm van een werkzaamheid zou kiezen, dan is dat de video die ik gemaakt heb over de verhuizing, die staat nu op alle social mediakanalen van Toponderzoek. Het is erg leuk om alle positieve reacties te zien op de video die je zelf gemaakt hebt.

Pauline:

Mijn leukste herinneringen aan Invior zijn toch wel de borrels en het zwartepieten. Vooral van dat laatste krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht.

Elk jaar weer komt sinterklaas langs en zet hij een aantal wasmanden met pietenpakken op tafel. Aan ons de taak om de lieve Sint een handje te helpen. Samen pietenpakken uitzoeken, elkaar schminken, de lippen stiften en mascara opdoen horen erbij alvorens we op pad gaan. In plaats van de lieve kindertjes uit Horst aan de Maas, bezoeken we altijd andere bedrijven samen met de Sint. Het liefst onaangekondigd samen op pad en kijken of we de manager of baas van het betreffende bedrijf een liedje kunnen laten zingen. Ook hebben we hem of haar wel eens kunnen uitdagen voor een dansje op tafel.

Uiteraard wordt er na onze tour nog altijd even geborreld, met of zonder schmink. Een leuke traditie die we hopelijk nog lang mogen blijven doen.

Mauro:

Mijn leukste herinnering aan Invior is Sinterklaas 2020. Dit was tevens ook mijn eerste Sinterklaas bij Toponderzoek.

Wij waren thuis de tafel aan het dekken voor het avondeten, het was 5 december dus we gingen gourmetten! Ineens ging de bel, mijn moeder maakte open en er stond een Piet voor de deur. De Piet vertelde dat hij een cadeautje voor Mauro kwam brengen. Dus ik werd geroepen en liep naar de voordeur toe. Ik zag een Piet buiten staan en dacht eerst dat het een van mijn vrienden was, totdat ik de auto zag. Die herkende ik en toen wist ik meteen dat het Martijn was. Dit was echt een superleuke verrassing!

Klaartje:

In de afgelopen (ruime) zes jaar werken bij Invior heb ik gelukkig al een hele lijst aan leuke herinneringen, waar het dan ook lastig is om één specifiek moment te noteren.

Als ik terugkijk op deze zes jaar, dan heb ik onder andere herinneringen die gericht zijn op Invior als bedrijf. Ik denk hierbij aan de onwijze groei die we doorlopen hebben. Als ik terugkijk op hoe ik bij Invior ben gestart (met alleen Martijn als collega) en waar we nu staan, dan hebben we een groei gemaakt waar ik echt trots op ben. Iedere keer de komst van een nieuwe collega zorgt voor nieuwe, leuke en inspirerende inzichten waar we samen als bedrijf weer door groeien.

Ook kan ik terugkijken op meerdere leuke onderzoeken, waar ik met al een hele lijst aan mensen contact heb gehad. En laat ik net het contact met anderen zo leuk vinden, dus dan worden er vanzelf leuke herinneringen opgebouwd.

Maar uiteraard zijn er ook ‘persoonlijke’ herinneringen waar ik blij van word als ik aan Invior denk. Bijvoorbeeld de pauze-wandelingen met de collega’s, de Communicatiehuis-borrels en het feesten bij Gekke Maondaag in Lottum.

Genoeg leuke herinneringen dus, op naar nog meer leuke herinneringen!

Jesper:

Mijn leukste herinnering aan Invior was de start van mijn afstudeerstage. Eerder dit jaar, februari 2021, ben ik begonnen met afstuderen bij Invior. Hier buig ik mij over een vraagstuk betreffende de positionering van de organisatie. Wat de start van het afstuderen zo interessant maakte, was dat ik al eerder bekend was met Toponderzoek.

In 2017 heb ik al bij Invior stage mogen lopen. Naast dat het bedrijf destijds nog relatief klein was, 2 medewerkers, was ik zelf ook jonger en groeiende als beroepsprofessional. Mijn werkzaamheden waren toen gevarieerd van aard en hebben mij kennis laten maken met verschillende specialisaties van een marktonderzoeksbureau. Dit heeft mij geholpen om een keuze te maken wat ik in de toekomst wou en hoe ik dit kon behalen.

Vier jaar later heb ik de kans om weer een bijdrage te leveren aan Invior, door mijn opgedane kennis in de praktijk te brengen. Invior heeft inmiddels het aantal vaste medewerkers verdriedubbeld en heeft, naast mij, drie toptalenten die een stageperiode meelopen.

Het is leuk om te zien als een organisatie doorgroeit en stappen blijft maken. Wat in 2017 nog 1 kantoor was, is gegroeid naar een nieuw pand met verschillende kleine en grote kantoren. Ook het aantal Tip-Burgerpanels is gegroeid in 2021 naar bijna 70!

Ik ben benieuwd naar de toekomst van Invior!

Terug naar het nieuwsoverzicht