05-05-2021

Toponderzoek/Invior bestaat 10 jaar!

Toponderzoek bestaat woensdag 5 mei al weer 10 jaar. Wij willen via deze weg iedereen bedanken die gedurende die 10 jaar op welke manier dan ook hieraan een bijdrage heeft geleverd. Wij realiseren ons maar al te goed dat wij na 10 jaar nooit hadden gestaan waar wij nu staan zonder al onze klanten, samenwerkingspartners en ambassadeurs, waarvoor dank!  

Een stukje geschiedenis:
In 2010 is het idee voor Toponderzoek bij Martijn ontstaan tijdens een werkoverleg bij Provincie Limburg. Als ambtenaar was Martijn hier werkzaam naast andere ambtenaren en bestuurders, met wie hij gezamenlijk zorgde voor de beleidsnota. Tijdens deze sessies vroeg Martijn zich steeds vaker af: “Kunnen we, of dit nu fysiek of digitaal is, op een of andere manier niet méér mensen aan tafel zetten en een stem geven?”. Deze tafel is uiteindelijk Toponderzoek geworden.

In mei 2011 werd Toponderzoek opgericht, toen nog onder het label ‘Overheid in Nederland’, met als uitvalsbasis het Communicatiehuis in Horst. In het begin werd er alleen onderzoek gedaan onder raadsleden en wethouders. In 2012 werd, naast Overheid in Nederland, ook Toponderzoek opgericht. Waar Overheid in Nederland nog puur gericht was op raadsleden en wethouders, richtte Toponderzoek zich juist op onderzoek onder inwoners. Een jaar later werden de eerste twee Tip-Burgerpanel TipHorstaandeMaas en TipLaarbeek in het leven geroepen, waarna er in razend tempo meer volgden. Op dit moment staat de teller op 69 burgerpanels!

In 2016 werd de 1e Topletter verstuurd, een nieuwsbrief rondom participatie die elke maand verzonden wordt en in 2018 werden de Tip-Burgerpanel benoemd als één van de 21 burgerparticipatie-tools. Ook is Toponderzoek in datzelfde jaar (mede-)organisator van Burgertop Limburg, de 1e provinciale Burgertop van Nederland, geweest.

In 2019 verruimt Toponderzoek haar dienstverlening met participatietrajecten, waarbij de inzet is om met behulp van raadplegingen in dialoog te blijven met de gemeenschap. In 2020 werd de participatieschijf geïntroduceerd, dit is een initiatief tussen SSSHIFT Customer Experience en Toponderzoek. Nu zitten we nog niet op de helft van 2021 en er is al heel veel gebeurd. Om te beginnen is Martijn dit jaar 40 geworden! Ook is Toponderzoek verhuisd naar de Herstraat nummer 20 in Horst, heeft Toponderzoek inmiddels de grens van 40.000 panelleden behaald en wordt er gekeken naar de mogelijkheid om een landelijk panel op te starten.

Update 5 september 2022:

Inmiddels heeft Toponderzoek zijn naam veranderd naar Invior. Lees hier meer.

Terug naar het nieuwsoverzicht