28-09-2020

TipNeder-Betuwe – Vanaf 1 oktober je zegje doen

Ook jij kunt iets doen en/of betekenen in je gemeente. Wil je een steentje bijdragen aan een betere woon- en
werkomgeving? Laat je graag (anoniem) weten hoe je denkt over lokale, actuele onderwerpen?
Grijp dan nu je kans. Denk en praat vanaf 1 oktober regelmatig mee over onderwerpen die spelen in de
gemeenschap en schrijf je in voor TipNeder-Betuwe!

Waarom meedoen?

Na inschrijving voor TipNeder-Betuwe krijg je:
• periodiek een digitale vragenlijst toegestuurd;
• een korte vragenlijst van ongeveer 10 vragen;
• de mogelijkheid om anoniem te reageren;
• iedere keer zelf de keuze om wel of niet mee te doen;
• een eenvoudige en snelle manier om te laten horen wat er volgens jou allemaal speelt;
• de mogelijkheid om samen met ons jouw omgeving mooier te maken.

Schrijf je in en laat je verrassen hoe makkelijk het is om lokaal, actueel en anoniem mee te denken in de gemeente. Maak jouw omgeving net dat beetje mooier, door bijvoorbeeld deel te nemen aan burgerraadplegingen over het groenbeleid, het afvalbeleid of duurzaamheid in je gemeente.

TipNeder-Betuwe is een raadgevend gemeenschapspanel in Neder-Betuwe waar alle inwoners van 16 jaar en ouder aan deel kunnen nemen. Via TipNeder-Betuwe doe je niet mee aan opiniepeilingen, maar geef je via raadgevende vragen antwoord. Dus geen ‘wat vind je van-vragen’, maar de ‘waarom-‘ of ‘hoe-vragen’ over lokale vraagstukken. TipNeder-Betuwe praat samen met de inwoners, in plaats van over inwoners.

Wat gebeurt er met de resultaten?

Na onderzoek via TipNeder-Betuwe is het natuurlijk ook interessant om te lezen hoe anderen denken over het onderwerp; zijn ze het wel of niet met je eens? Of hebben zij dé gouden tip voor een probleem waar je niet aan had gedacht?

Resultaten zijn terug te lezen op de website, op de Facebookpagina of door jouw mailbox in de gaten te houden. TipNeder-Betuwe is een initiatief van Invior (voorheen onderzoeksbureau Toponderzoek). Invior is aangesloten bij Data & Insights Network en hanteert bij al haar onderzoeken de gedragscode van Onderzoek en Statistiek. Martijn Hulsen, directeur van bureau Invior: “Door mensen te raadplegen over actuele onderwerpen ontstaat denkkracht. Twee personen weten meer dan één persoon. Wat gebeurt er als we 100, 300 of 1.000 mensen kunnen raadplegen? Samen maken we de gemeenschap, woon- en leefomgeving, een stukje mooier.“

Burgemeester Jan Kottelenberg: “Het initiatief voor dit online burgerpanel past in het streven van de gemeente om meer met inwoners, bedrijven, verenigingen en andere organisaties te overleggen over actuele ontwikkelingen. De opvattingen vanuit de samenleving kunnen voor de gemeente belangrijke informatie opleveren bij plannen. TipNeder-Betuwe.nl past helemaal in deze tijd waarin je steeds meer wilt meepraten, meedenken en meedoen over je buurt en dorp.”

Terug naar het nieuwsoverzicht