Langstzittend Raadslid van Nederland (2024)

23-02-2024

Langstzittend Raadslid van Nederland (2024)

Rinze Visser
Inmiddels is Rinze Visser 53 jaar raadslid. Daarmee is hij het langstzittend raadslid van Nederland.

Geboren in 1938, begon Rinze Visser zijn politieke reis als raadslid op de leeftijd van 31 jaar. Om ook daadwerkelijk naar de raadsvergaderingen te kunnen gaan, besloot hij van baan te wisselen. 

Zijn eerste verwachtingen van het raadslidmaatschap waren simpel: hij dacht dat een goede spreker zijn de sleutel was. Maar door de jaren heen heeft hij geleerd dat het hebben van een visie en een standpunt innemen, de ware kracht van een raadslid definieert. 

Voor Rinze is het aantal uren dat hij investeert in zijn ambt geen relevante vraag. Zoals hij het treffend zegt: "Je vraagt toch ook niet hoeveel tijd je kwijt bent met eten en drinken?" 

 

rinze 2.jpgBelangrijkste les voor nieuw raadslid
Een van de meest waardevolle lessen die Rinze aan nieuwe raadsleden wil meegeven, is het belang van de gemeenteraad als tegenkracht. Voor hem is de gemeenteraad het orgaan dat richting geeft (aan de samenleving), niet de wethouder of de ambtenaar. Als een ware ombudsman staat Rinze bekend om zijn toewijding aan het helpen van de inwoners, het leggen van verbindingen tussen hen en de gemeente, en het oplossen van problemen die ze tegenkomen rondom maatschappelijke vraagstukken. 
 

De gemeenschap verbinden
Rinze Visser noemt zich een bruggenbouwer. Hij gelooft dat iedereen het recht heeft op zijn eigen ideologie en dat ware voldoening komt van het realiseren van je doelen, hoe moeilijk ze ook zijn. Voor Rinze is geluk te vinden in de voortgang en de impact die hij maakt.

Als we terugkijken op de carrière van Rinze Visser, zien we een man van vastberadenheid en een diep geworteld hart voor de gemeenschap. Zijn verhaal is niet alleen een viering van zijn eigen prestaties, maar ook een viering aan passie voor dienstbaarheid en betrokkenheid in de lokale politiek. 

De ranglijst van langstzittende raadsleden is samengesteld om oprechte erkenning en waardering te tonen voor onze toegewijde politieke ambtsdragers, die zich onophoudelijk inzetten voor het welzijn van onze gemeenschappen. De raadsleden staan voortdurend klaar om ons te ondersteunen en hun verantwoordelijkheid voor het verfraaien en verbeteren van onze gemeenschap wordt continu benadrukt; wetende dat het soms hard opereren is tegen het (on)recht. Als blijk van erkenning voor de jarenlange toewijding en inzet voor het ambt, is de 'Hart voor de gemeenschap'-trofee toegekend aan raadslid Rinze Visser.
(Invior)

Terug naar het nieuwsoverzicht