Een week door de ogen van een stagiair

22-04-2022

Een week door de ogen van een stagiair

Is het weekend nu al weer voorbij? Snel opstaan en klaarmaken voor de eerste dag van de week. De maandag…. De maandag waar veel mensen tegenop kijken. Maar is de maandag nu echt zó vervelend? Dat valt reuze mee bij Invior (voorheen Toponderzoek).  

Op de maandagochtend tussen 8:00 en 8:30 start iedereen rustig op (als ze op tijd zijn). Dat gebeurd op je eigen manier. Even alles op een rij zetten voor de komende week, weer even ‘wennen’ aan het werk en het weekend gevoel loslaten. Als iedereen aanwezig is dan gaan we samen zitten en met zijn allen inchecken. Dat wil zeggen dat we allemaal even vertellen hoe ons weekend was en wat we die dag gaan doen. Voorafgaand aan de check-in hebben wij toptalenten nog een klein overleg met Martijn (de baas) over hoe het gaat en of wij ergens tegenaan lopen.  

Dit is vaak ook het moment waarop eventuele taken voor die week met ons gedeeld worden, deze worden vervolgens op de ‘to-do list’ gezet zodat wij de hele week kunnen zien welke taken er opgepakt kunnen worden. Na de check-in is het tijd om aan de slag te gaan. Langzaam begin je er weer in te komen en gaat de dag toch vrij snel voorbij. Als de concentratie even wat minder is dan is dat geen probleem, er zijn namelijk altijd wel collega’s die hetzelfde hebben en even een potje willen pingpongen. Hierna keren wij, de toptalenten, met een goed gevoel terug naar onze werkplek aangezien wij ‘die vaste krachten’ weer eens even alle hoeken van de tafel hebben laten zien.  

Rond het middag uur is het meestal tijd voor een lekkere wandeling met zijn allen, mits het weer dit natuurlijk toelaat, want doordeweeks zijn wij zeker wel van suiker wat dat betreft. Daarna weer verder met de dagelijkse bezigheden. De taken die we hierbij uitvoeren kunnen heel erg variëren en juist dat maakt het zo leuk. Social media en blogberichten schrijven, het bedenken van content en het maken van rapportages over uitgevoerde onderzoeken zijn een aantal voorbeelden van de taken die wij mogen uitvoeren. Uiteindelijk gaan we richting het einde van de middag en zullen de werkzaamheden langzaam worden afgerond. 17:00 is te zien op de computers en dat betekend dat we onze opdrachten afronden en de fiets opstappen richting huis.  

De dinsdag en woensdag zijn niet heel veel anders dan de maandag. De dagelijkse bezigheden worden weer opgepakt zoals het bijhouden van de Overheid in Nederland database, de statistieken van Invior updaten en de scores en waarderingen checken van bepaalde onderzoeken. Tussendoor wordt er weer gewandeld en net zoals op de maandag laten de toptalenten bij de pingpongtafel maar weer eens zien waarom hun de naam toptalenten hebben.  Het enige verschil is dat op deze dagen de check-in via de mail plaats vind in plaats van met zijn allen samen zitten. Even de collega’s op de hoogte stellen van wat er die dag allemaal op de planning staat en wie weet kunnen we elkaar uithelpen met bepaalde taken. Op de dinsdag vindt meestal ook het communicatie overleg plaats met de collega’s die verantwoordelijk zijn voor de marketing & communicatie. De toptalenten die vanuit deze opleiding komen kunnen dan ook aansluiten als ze dit willen.  

De donderdag is voor de meeste toptalenten een thuiswerk dag of een dag om aan de schoolopdrachten te werken. Ja… soms vergeet je even tijdens het werken dat je nog altijd op school zit en daarom ook bepaalde opdrachten moet maken. Gelukkig hebben deze opdrachten wel met het bedrijf te maken en doe je écht je best om het bedrijf zo goed mogelijk te helpen. Maar deze hulp krijg je ook terug vanuit het bedrijf. Als je even vastloopt met je schoolopdrachten of niet weet hoe je verder kan dan zijn er altijd collega’s die je willen helpen en even tijd maken om hier samen naar te kijken.  

En opeens is het alweer vrijdag, de laatste dag voordat het weekend begint. Nog even volhouden?! Deze dag begint net als de maandag met een gezamenlijke check-in. Maar tijdens deze check-in mag je een vraag stellen aan een andere collega. Wat voor vraag? Dat maakt niks uit! Op welke manier doe jij je sokken en schoenen aan? Waar wil je ooit nog op vakantie? Wat als je opeens in 2050 zou leven? Er komen genoeg gekke vragen voorbij. Ook de ‘happiness barometer’ zal op dit moment worden ingevuld. Iedereen laat weten door een score van 1, 2 of 3 hoe hun werkweek en privéomstandigheden waren/ zijn. Hierdoor kunnen collega’s eventueel helpen als er iets aan de hand is. Na de check-in wordt er weer op de toptalenten To-Do list gekeken of er bepaalde taken zijn die deze week nog gedaan moeten worden en de laatste taakjes worden opgepakt. 

De dag gaat snel voorbij en de sfeer is meestal heel goed. Dit heeft er ook mee te maken dat de wij toptalenten aan het einde van de dag al met onze gedachten bij het weekend zitten. Dit heeft wel één nadeel voor ons: De vaste krachten winnen op de vrijdag met pingpong…. Maar ach, laten we maar zeggen dat wij hun ook een geluksmomentje gunnen zo net voor het weekend. 

En dan is de week opeens al voorbij. Op de vrijdag wordt er soms eerder gestopt met werken om nog even gezellig met een paar collega’s te praten en de werkweek af te sluiten, maar dan is het toch echt tijd voor het weekend. Twee dagen ‘rusten’ en daarna kunnen we er weer vol tegenaan! 

Sid Lemmen 
Stagiari bij Invior

Terug naar het nieuwsoverzicht