18-01-2021

De zes belanghebbende groepen: 6. Vrijwilligers & Maatschappelijke organisaties

De zesde belanghebbende groep is de groep: ‘Vrijwilligers & Maatschappelijke organisaties’

Deze twee groepen hebben gemeen dat ze vaak met veel vrijwilligers werken. Dit omdat ze beide ook onder non-profit organisaties vallen (uitzonderingen daargelaten). Deze twee groepen komen qua belang veel overeen met ondernemers, dit omdat ze graag willen groeien als vereniging of organisatie. Om deze reden kan het voor een vereniging of organisatie nuttig zijn om onderzoeksresultaten te ontvangen zodat ze zich kunnen verbeteren*. Voor Maatschappelijke organisaties en verenigingen met vrijwilligers is het belangrijk om steeds nieuwe vrijwilligers te werven en deze ook te behouden. Ook daar kunnen meningen van burgers enorm mee helpen.

* Voor een voorbeeld van financieel belang, zie het bericht “De zes belanghebbende groepen: Ondernemers“.

Voorbeeld: Als er een enquête is geweest over vrijwilligers binnen de gemeente dan zullen deze resultaten voor alle verenigingen en maatschappelijke organisaties nuttig zijn. In de onderzoeksresultaten kunnen namelijk meningen staan over wanneer burgers bereid zijn om vrijwilliger te worden en wat hun belangrijk vinden tijdens hun werk als vrijwilliger. Als vereniging of maatschappelijke organisatie kun je hier goed op in spelen door te kijken of deze voorwaarden al worden gewaarborgd.

Wilt je zelf als vereniging of maatschappelijke organisatie vragen stellen aan burgers of jouw vrijwilligers? Neem dan contact met ons op.

Terug naar het nieuwsoverzicht