22-08-2016

De gouden TIP van Steve Jobs aan elke gemeente

“Everything was made up by people that were no smarter than you by”

IGemeente
Iedereen kent Steve Jobs. De ontwikkelaar van de IPhone, Ipad en IMac.

Een persoon met een visie.

Wat kan een gemeente van Steve Jobs leren? En waarom bestaat er nog geen Igemeente?

Het volgende citaat geeft de overtuiging van Steve Jobs mooi weer:

“Je hebt maar beperkte tijd, dus verspil die niet door te proberen het leven van een ander te leiden. Laat je niet binden door een dogma, wat neerkomt op leven met het resultaat van wat andere mensen hebben bedacht. Laat het lawaai van de meningen van anderen je eigen innerlijke stem niet overschreeuwen. En het belangrijkste van alles: heb de moed je hart en je intuïtie te volgen. Op de een of andere manier weten die al lang wat je echt wilt worden. Al het andere is bijzaak.”

Alles wat we om ons heen zien, is gemaakt door de mens zelf.

Alles wat je leven noemt, is bedacht door mensen die niet (veel) slimmer zijn dan jou. Ga bijvoorbeeld terug naar de oertijd. Er was toen niets.

Er was geen geld, geen infrastructuur, geen huizen, geen regels, geen belasting…
Er was helemaal niets.

Alles wat we vandaag zien, is bedacht door de mens. Kijk bijvoorbeeld naar het financieel systeem, de infrastructuur en de wetten. Allemaal bedacht door de mens zelf.

Het interessante is dat wij in deze ‘gecreëerde maatschappij’ met z’n allen rondlopen. Daarbij hebben we afgesproken dat een ieder belasting betaald, dat je bij een rood verkeerssignaal moet stoppen en dat je minimaal enkele jaren naar school moet.

Het is allemaal bedacht.

Steve Jobs ziet deze gecreëerde maatschappij als een kans om gave dingen te ontwikkelen. Dingen waarmee andere mensen iets kunnen (in hun eigen gecreëerde maatschappij).

“We willen gewoon goede producten maken. En een deuk in het universum maken”

Een gemeente heeft hetzelfde doel. Gewoon goede producten maken. Dienstbaar zijn. De gecreëerde maatschappij verbeteren.

Materialisme heeft geen waarde
Om als gemeente dienstbaar te kunnen zijn, is het zinvol om meningen te raadplegen.

Uiteindelijk beslist de burger wat z’n gecreëerde maatschappij is.

Zo zijn er voldoende mensen op de wereldbol, die niets hebben en toch gelukkig zijn (in hun eigen gecreëerde maatschappij). Als vakantieganger zult u hier vast over mee kunnen praten.

Wees een luisterend oor en sleutel daarna aan de Igemeente.

“Wees een maatstaf voor kwaliteit. Sommige mensen zijn niet gewend aan een omgeving waarin buitengewone prestaties worden verwacht.”

Terug naar het nieuwsoverzicht