Data omzetten in Visuals

29-11-2023

Data omzetten in Visuals

Heb je weleens overwogen om je data om te zetten in pakkende visuals? Niet alleen verwerken we informatie, we maken ook infographics die jouw verhaal vertellen op een manier die echt blijft hangen.

Wist je dat één beeld vaak meer zegt dan duizend woorden? Dat is precies waar infographics in uitblinken. Ons brein begrijpt data sneller wanneer het zowel visueel als verbaal wordt gepresenteerd. Daarnaast onthouden mensen beelden veel sneller dan tekst. Ze trekken de aandacht en houden die vast, waardoor je nieuwsgierigheid gewekt wordt en je verder wilt lezen. Infographics zijn compact, eenvoudig te delen en maken complexe dingen begrijpelijk. 

Waarom worden infographics gebruikt? 
De vraag naar visuele content lijkt de laatste jaren sterk toe te nemen, zo ook bij ons. Het doel van infographics is dat de ontvanger de informatie vlug in zich op kan nemen en daarna ook meteen begrijpt. De infographic is een effectieve vorm van informatieverwerking, want de informatie wordt beter verwerkt als het over twee kanalen binnenkomt in het brein: zowel verbaal als visueel. Mensen onthouden beeld veel sneller dan tekst, dus de boodschap kan in één oogopslag geheel gecommuniceerd worden. Infographics trekken vaak snel de aandacht en houden die dan ook vast, waardoor de kans dat de lezer door blijft lezen vergroot wordt.

De voordelen van infographics
Heeft jouw organisatie informatie die je op een heldere, makkelijke en toegankelijke manier wilt presenteren naar je klanten en andere geïnteresseerden? Dan zijn infographics of andere visuals bijna onmisbaar. Een infographic is lekker compact en gemakkelijk te delen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij laten je graag zien welke creatieve opties wij bieden, neem gerust contact met ons op. 

Terug naar het nieuwsoverzicht