Data omzetten in visuals

21-12-2022

Data omzetten in visuals

Eén beeld zegt soms meer dan duizend woorden.

Dagelijks consumeren we een enorme hoeveelheid informatie op media als het internet, televisie, kranten of de radio. Om deze enorme hoeveelheid informatie behapbaar te maken, wordt er steeds vaker gekozen voor visuele communicatie. ‘Infographic’ is een relatief nieuwe term en is een combinatie van de Engelse woorden ‘information’ en ‘graphic’. Logischerwijs geven infographics dus grafisch informatie weer. Er bestaan geïllustreerde, geanimeerde en zelfs interactieve infographics. 

Waarom worden infographics gebruikt? 
De vraag naar visuele content lijkt de laatste jaren sterk toe te nemen, zo ook bij ons. Het doel van infographics is dat de ontvanger de informatie vlug in zich op kan nemen en daarna ook meteen begrijpt. De infographic is een effectieve vorm van informatieverwerking, want de informatie wordt beter verwerkt als het over twee kanalen binnenkomt in het brein: zowel verbaal als visueel. Mensen onthouden beeld veel sneller dan tekst, dus de boodschap kan in één oogopslag geheel gecommuniceerd worden. Infographics trekken vaak snel de aandacht en houden die dan ook vast, waardoor de kans dat de lezer door blijft lezen vergroot wordt.

De voordelen van infographics
Heeft jouw organisatie informatie die je op een heldere, makkelijke en toegankelijke manier wilt presenteren naar je klanten en andere geïnteresseerden? Dan zijn infographics of andere visuals bijna onmisbaar. Een infographic is lekker compact en gemakkelijk te delen.

Mocht je meer willen weten over dit onderwerp of heb je hierover vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar het nieuwsoverzicht