Communicatie Ontwikkeltraject

22-03-2023

Communicatie Ontwikkeltraject

Elke gemeente heeft de wens om haar wijze van communicatie zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de verschillende doelgroepen uit de gemeenschap. Invior organiseert van april tot en met juni 2023 een communicatie ontwikkeltraject voor gemeentelijke communicatieprofessionals. Dit traject inspireert en helpt je om het communicatiebeleid beter aan te laten sluiten bij behoeften van inwoners, ondernemers en andere stakeholders uit de gemeenschap. 
 

Het traject biedt inzichten in ontwikkelkansen en verbeterpunten van jouw communicatiebeleid. Deze inzichten doe je op in een traject waar intervisie met collega’s van andere gemeenten, een werksessie met de communicatiecollega’s binnen je gemeente en onderzoek onder eigen inwoners elkaar afwisselen. 

Door als gemeenten gezamenlijk aan de slag te gaan met de wijze van communiceren, worden niet enkel gemeentelijke resultaten opgehaald, maar kunnen gemeenten leren van elkaar en de resultaten onderling benchmarken en bespreken. Dit levert vervolgens weer nieuwe inzichten op die zeer waardevol zijn bij de implementatie van de opgehaalde inzichten in de organisatie en de communicatiestrategie.

Hoe ziet het project eruit? 
Het communicatieonderzoeksproject bestaat uit vier onderdelen. Deze onderdelen worden in chronologische volgorde behandeld. Elk onderdeel wordt ingericht om zowel te kunnen vergelijken met andere gemeenten, als om de inzichten te implementeren in de eigen communicatie-afdeling en verdere organisatie.

Deel 1: Start intervisie bijeenkomst 
Je leert van inspirerende inzichten uit andere gemeenten en je krijgt een scherper beeld van de uitdagingen en behoeften van jouw communicatie-afdeling.  

Deel 2: Communicatieonderzoek 
Je haalt behoeften van de verschillende doelgroepen in de gemeenschap op en je betrekt inwoners, ondernemers en andere stakeholders bij het aanscherpen van je communicatieproces. 

Deel 3: Gemeentesessie 
Je bespreekt de lokale inzichten uit jouw gemeenten en je zet een eerste stap richting implementatie van de inzichten binnen je communicatieteam. 

Deel 4: Afsluitende intervisie bijeenkomst
Je leert van de algemene resultaten en het benchmarken van jouw gemeente in vergelijking met andere gemeenten. Hierdoor krijg je nog meer inspiratie voor je communicatiebeleid. 

De bijeenkomsten worden geleid op creatieve en inspirerende wijze, wat leidt tot soms onverwachte en altijd goede resultaten. De intervisie bijeenkomsten worden begeleid door onze participatie-expert met ervaring in communicatie-onderzoek en onze NOBTRA-erkende collega.  

Wil je graag meer weten over dit traject? Vraag dan onze brochure aan via onderstaand contactformulier.

Heb je vragen over dit traject? Neem dan contact met ons op. 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Terug naar het nieuwsoverzicht